Rijschool Wolfkamp Nijverdal

Werkwijze praktijk

Jij leert anders dan een ander
Waar het om gaat is dat je leert autorijden op de manier die jou het beste ligt.

Vind je de traditionele opleiding ideaal, dan kan dat natuurlijk. Ook op die manier leer ik je graag goed autorijden. Maar zelf geloof ik heilig in de Rijopleiding in Stappen.

De RIS is opgebouwd uit vier modules. Deze modules bestaan uit ‘handelingsscripts’. Denk bijvoorbeeld aan ‘afslaan’, ‘kruispunt’, ‘bocht achteruit’ of ‘voorwaarts inparkeren’. Die scripts werk ik af in een volgorde die past bij jouw ervaring en vorderingen.

Het grote voordeel zit hierin dat jij zelf precies weet wat je in een bepaalde les gaat doen. Je gaat goed voorbereid de auto in. Je hebt van les tot les zelf inzicht hoe je vorderingen zijn en waar je nog wat bij moet leren.

Iedere module wordt afgesloten met een toets. Deeltoets 1 & 2 neem ik zelf af tijdens een gewone rijles. Deeltoets 3 wordt afgenomen door een examinator van het CBR en deeltoets 4 is het normale praktijkexamen. Je werkt dus geleidelijk toe naar het examen.

Behalve dat je zelf altijd precies weet waar je aan toe bent, houdt deze methode ook mij scherp. Jij kunt namelijk precies zien wat ik je per les heb bijgebracht en wat niet. Ik ben dus aan de ene kant heel flexibel, maar aan de andere kant is het onmogelijk dingen te vergeten of ongemerkt te laten verzanden. Voor verreweg de meeste leerlingen blijkt de RIS opleiding een bijzonder effectieve leermethode.

In prijs is er geen verschil tussen de RIS opleiding en de traditionele rijopleiding.

Voor meer informatie over de Rijopleiding In Stappen klik hier.
Voor meer informatie over het praktijkexamen klik hier.

Extra cursussen die ik gevolgd heb zijn:
– faalangstinstructeur
– basis cursus omgang met Autisme/ADHD/ADD

Klik hier voor informatie over de theorie.